Viata intr-o casa de batrani – avantaje pentru varstnici

In Romania zilelor noastre, tot mai multi oameni ajung intr-o casa de batrani, aspect care capata nuante bivalente, intrucat parerile sunt pro si contra, mai ales din cauza faptului ca, in tara noastra, acest lucru pare sa fie asociat cu ceva ce starneste stari negative. Asa se face ca, azilul este asociat cu abandonul, nimic mai eronat de atat. A-ti duce o fiinta draga din viata la o casa de batrani este un aspect cat se poate de normal, mai ales in zilele acestea. Fiecare din noi avem vieti haotice, marcate de griji, deadline-uri si alte responsabilitati care parca ne impovareaza din ce in ce mai mult. In acest context, se poate problema varstnicilor pe care ii avem in sanul familiei, aparand adesea intrebari de genul: cine se va mai ocupa de ei, cand ii vom mai vedea, raman singuri in casa aceasta aflata sub asediul singuratatii?

Prin urmare, in cazul in care o persoana varstnica din familia dumneavoastra nu se poate ingriji singura, acesta este un semn sigur ca ar putea avea nevoie de viata intr-o casa de batrani. De asemenea, exista alte cateva alte semne care va indica cand este timpul sa plasati un parinte intr-o casa de batrani, precum nevoie de ajutor pentru a manca, pentru a folosi toaleta, pentru a sta in picioare, pentru a merge, pentru a se aseza si pentru a efectua rutine de igiena personala, uitarea temporara care priveste alimentatia, igiena sau alta rutina, dar si tendinta de a fi adesea confuz, existand chiar riscul de a ajunge in situatii periculoase din aceasta cauza.

Cand trebuie sa aveti grija de un parinte varstnic pe cont propriu, probabil ca veti ajunge sa va simtiti epuizat mental. In fond, este atat solicitant din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere emotional sa supraveghezi pe care drag atunci cand nu este in stare sa o faca singuri.

Luarea unei decizii de plasare intr-o casa de batrani a unei persoane dragi va poate face sa va simtiti vinovati, dar este cu adevarat o decizie buna pentru toti membri familiei, dar mai ales persoanei in varsta. Stim deja ca este aproape imposibil sa poti ajuta pe cineva cu toata inima atunci cand sunteti epuizat fizic, deoarece nu va puteti concentra toata energia asupra lor.

Astfel, la casa de batrani Sky Angel din Bucuresti va asteapta o echipa de oameni cu inima mare, dornica sa ii ajute pe cei mai in varsta sa poata avea parte de o batranete cat se poate de linistita. Aici, parintii sau bunicii dumneavoastra se vor putea simti pe deplin in siguranta, iar ceilalti membri ai familiei vor putea rasufla usurati, stiind ca sunt pe mainile unei echipe profesioniste.

Leave a Comment