Unde pot afla mai multe informatii despre celulele stem?

Despre celulele stem se stie ca au revolutionat sistemul medical prin beneficiile aduse in cazul a nenumarate afectiuni serioase, iar la stemsure.ro vei afla toate informatiile de care trebuie sa tii cont. Celulele noastre au diferite cicluri de viata si multe se regenereaza continuu, insa atunci cand sunt afectate, corpul nostru trebuie sa se vindece, motiv pentru care se bazeaza pe abilitatea celulelor de a se inmulti si „repara” ranile. Celulele stem au fost folosite pentru prima data in urma cu mai bine de jumatate de secol in cazul unui transplant al maduvei osoase la doi gemeni, tratamentul fiind un real succes, astfel ca pacientul s-a vindecat de leucemie. Intre timp s-a descoperit ca acestea pot fi utile in cazul a peste 80 de afectiuni complicate si se asteapta ca in viitorul apropiat sa fie descoperite si alte tratamente.

Compatibilitate

Sistemul imunitar are capacitatea de a identifica celulele straine, aceasta fiind modalitatea prin care corpul nostru se apara, motiv pentru care trebuie sa existe compatibilitate in cazul celulelor stem. De regula, compatibilitatea este in stransa legatura cu genele, astfel incat sansele respingerii celulelor in cazul rudelor de gradul I sunt foarte reduse.

Diferite tipuri

Exista mai multe tipuri de celule stem, iar unele au abilitatea de a se transforma in oricare alt tip de celule din corp, pe cand unele le pot inlocui doar pe cele specifice. Asadar, s-a descoperit faptul cele extrase imediat dupa nastere din sangele cordonului ombilical sunt cele mai versatile intrucat pot fi folosite in nenumarate conditii. In schimb, este populara si procedura de prelevare a celulelor stem din maduva osoasa.

Avantajele celulelor stem din cordonul ombilical

In primul rand, acesta poate fi depozitat intr-o banca speciala, asa ca poti afla la mai multe la stemsure.ro, urmand ca mai apoi sa fie folosit atunci cand este nevoie. In al doilea rand, procedura este foarte simpla, minim invaziva, iar sangele se dovedeste a fi mai tolerent pe termen lung, motiv pentru care isi va pastra performantele de-a lungul timpului. In acelasi timp, riscul de transmitere a unor infectii este minim, insa nu trebuie omisa nici capacitatea de a se adapta in diferite tipuri de celule.

Potential

Este bine cunoscut faptul tratamentele cu celule stem sunt folosite in prezent pentru mai bine de 80 de afectiuni intrucat acestea se dovedesc a fi utile in nenumarate conditii, pentru afectiuni ale sistemului nervos, ale pielii, oaselor, articulatiilor si nu numai. In plus, se asteapta ca pe viitor celulele stem sa reprezinte solutia optima pentru a trata probleme ale inimii, diabetul, autismul, paralizia cerebrala, Alzheimer si nu numai. Asadar, acceseaza stemsure.ro si descopera secretele si toate beneficiile aduse de celulele stem pentru a te convinge ca merita sa apelezi la avantajele acestora.

Leave a Comment