Stiu ce servesc diseara la cina

Vinurile romanesti din Crama Budureasca sunt din soiuri nobile cu o prezentare unica datorita atentiei dedicate fiecarui detaliu.Prestigiul vinurilor este sustinut de numeroasele premii atat la nivel national, cat si international.

Cultivate si crescute pe un sol propice, soiurile de struguri se transforma in vinuri alese si aromate, de culori deosebite si gusturi desarvasite. Soiurile de struguri cultivati pentru obtinerea de vinuri romanesti rosii sunt: Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz.Pentru vinurile able sunt produsi struguri din soiurile : Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca, Chadornnay, Feteasca Alba, Pinot Gris, Riesling.

Crama este un icon al industriei romanesti ca infatisare, dar mai ales o unealta de neinlocuit in mana celor care fac vinul, iar aici avem oameni care vor in fiecare an sa reuseasca ceva in plus fata de cel precedent.

Conform unui studiu realizat de Budureasca cele mai importante trenduri din piata vinului, identificate si confirmate de catre institutii, organizatii si publicatii avizate in domeniu, urmaresc trei directii principale:

  • Culoarea si gustul – care tin de gustul consumatorului;
  • Identitatea – care vizeaza tipurile de produse cu evolutie dinamica, in crestere, de la nisa la scara larga;
  • Ambalajul – care tine de optiunea producatorului, orientat catre eficientizarea costurilor, dar si catre satisfacerea consumatorului.

Vinurile româneşti de Budureasca au obţinut numeroase medalii de aur în două concursuri internaţionale, la care se adaugă portofoliului de peste 100 de medalii acordate producătorului român de vinuri, din podgoria Dealu Mare.

Calitatea vinurilor de Budureasca îşi are originea în vie, este expresia efortului colectiv depus de întreaga echipă pe tot parcursul procesului de creaţie, începând din faza de cultivare a strugurilor şi până la învechirea vinului în sticlă şi este confirmată atât de portofoliul de medalii câştigate cât şi de creşterea constantă a solicitării vinurilor de Budureasca pe plan intern şi extern.

Crama Budureasca este situată în podgoria Dealu Mare, în imediata apropiere a rezervaţiei arheologice cu acelaşi nume. Un microclimat similar celui al regiunii Bordeax şi caracteristicile unice ale solului, conferă vinurilor produse aici calităţi remarcabile.

Deasemenea celebrul hotel Burj Al Arab a adaugat in meniul sau, 3 vinuri produse de compania de vinificatie Budureasca, dupa o selectia a vinurilor.

Urmarind nivelul calitatii vinurilor, la Crama Budureasca trendul este crescator si se observa un interes spre diversificarea palierelor, imbunatatirea design-ului etichetelor.

Leave a Comment