Protejeaza-ti sanatatea intr-un mod foarte simplu

Neurologia este acea ramura a medicinei care are in vedere diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos, iar in acest sens exista mai multe elemente, de la maduva spinarii, la nervii periferici sau encefal. Este important sa tinem cont de recomandarile medicilor si cel putin o data pe an sa mergem la un control, pentru ca aceasta este singura modalitate prin care toate problemele pot fi identificate si tratate din timp, inainte de a se complica. Astfel, printre cele mai comune afectiuni se numara bolile nervilor periferici, migrenele, accidentele vasculare cerebrale, dar nu trebuie omise nici epilepsia sau Parkinson.

Simplu, comod si rapid

Consultatiile sunt usor de pus in practica si implica efectuarea mai multor teste, acestea fiind importante pentru punerea corecta a diagnosticului, intrucat diferite afectiuni pot fi cauzate de mai multi factori. Asadar, printre cele mai comune si simple teste se numara si cele care au in vedere reflexele osteotendinoase si presupun ca medicii sa loveasca cu un ciocanel de cauciuc genunchiul sau cotul, astfel incat sa determina prezenta reflexelor. Un alt test este reprezentat de cel care determina reflexul Babinski, prin stimularea talpii intr-o anumita zona pentru a duce la miscarea degetului mare de la picior.

De asemenea, daca un muschi este mai slabit decat altii, acesta poate fi un semn al unei probleme de natura neurologica, motiv pentru care trebuie efectuate diferite teste. La fel de importante sunt cele referitoare la tonusul muscular, caz in care, din nou, procedurile sunt foarte simple, dar nu trebuie omise nici cele referitoare la functiile senzoriale care presupun atingerea pielii cu diferite obiecte, unele fierbinti, altele reci, cu unele ascutite sau moi. Afectiunile neurologice pot lasa urme si la nivelul ochilor, mirosului, auzului si gustului, iar prezenta celui mai mic simptom ar trebui luata in serios si pacientii ar trebui sa se prezinte la medic.

Mai simplu

Exista diferite motive pentru care putem amana vizita la medic, printre care lipsa timpului liber sau teama, insa sanatatea este mai importanta decat toate, astfel ca orice problema ar trebui remediata imediat. Astfel, oricine poate apela la serviciile celor de la DoctorAcasa care sunt efectuate direct la domiciliul pacientilor, unde medicii se deplaseaza. Serviciile includ mai multe domenii, inclusiv neurologia, motiv pentru care este mai simplu ca niciodata, dar si mai comod. Pacientii fac economii considerabile de timp, dar se simt si mai bine in confortul propriei locuinte, astfel ca sunt mai deschisi in fata oricarui tratament. Totodata, pe aceasta cale se evita si toate minusurile sistemului medical romanesc, iar preturile consultatiilor sunt accesibile pentru toate buzunarele, ceea ce presupune ca oricine isi va permite sa aiba parte de cele mai bune servicii, fara sa fie nevoit sa aloce bugete semnificative in acest sens.

Leave a Comment