Mi-am inscris copilul la sport

Parintii isi doresc tot ce e mai bun pentru copiii lor, iar expunerea la diferite sporturi poate fi o solutie ideala astfel incat acestia sa se dezvolte corect si sa adopte cele mai potrivite obiceiuri. Cei mici sunt atrasi de tot felul de activitati extrascolare, iar inscrierea la scoala Ballet Art este recomandata intrucat reprezinta o modalitate ideala de manifestare si de consumare a energiei. Bineinteles, exista si multe alte tipuri de dans, insa acestea nu aduc la fel de multe beneficii si nici nu sunt recomandate pentru persoane de toate varstele, de la copii, pana la adulti sau chiar cei trecuti de prima tinerete.

Dansatorii de balet fac ca activitatea desfasurata sa para ca este foarte simpla, insa in realitate e nevoie de mult efort si sacrificiu. La scoala Ballet Art sunt organizate grupe pentru cursanti de toate varstele, iar cei mici pot fi introdusi acestui sport chiar si de la patru, cinci ani. Astfel, pe termen lung se vor bucura mai multe beneficii:

Urmarea instructiunilor

Unii copii pot avea probleme cu urmarea instructiunilor, iar inscrierea la balet poate fi o ocazie foarte buna pentru ca acestia sa invete cum sa asculte, fapt care isi va lasa amprenta si mai tarziu in viata, cei mici avand parte de o copilarie mai frumoasa.

Disciplina

Acesta poate lipsi cu desavarsire in cazul multor copii, iar prin practicarea acestui sport solicitand pot invata mai multe despre discplina si importanta unui comportament adecvat in toate situatiile.

Coordonare si echilibru

Baletul este un sport ce implica mult efort si care implica necesitatea invatarii mai multor aspecte precum coordonare, echilibru si controlarea corpului in miscare, iar acestea sunt esentiale nu numai in cazul copiilor, ci al persoanelor de toate varstele intrucat orice activitate va deveni mult mai simpla.

Miscarea zilnica

Cu totii ar trebui sa includem in programul nostru minim 30 de minute de miscare in fiecare zi sau chiar mai mult pentru a avea o viata cat mai sanatoasa, iar cursurile de balet aduc o ocazie ideala in acest sens, dar si de petrecere a timpului liber intr-un colectiv restrans si prietenos, cu aceleasi pasiuni.

Mai multa incredere

Lipsa increderii in fortele proprii reprezinta o problema foarte comuna in ziua de azi, iar pentru evitarea starilor de anxietate se recomanda inscrierea la cursurile de balet pentru ca orice cursant ajunge sa se simta mai bine si va putea participa la spectacole pe scena, nu doar ca spectator.

Dezvoltare

Nu in ultimul rand, prin practicarea acestui sport se dezvolta si se intaresc muschii din tot corpul, in special cei ai spatelui, cu ajutorul carora va fi mai simplu sa se adopte o postura corecta prin care se pot evita nenumarate probleme ulterioare de sanatate.

Leave a Comment