Intra pe blogul Paradisul Verde si afla proprietatile semintelor de canepa

Semintele de canepa fac parte din grupa oleaginoaselor, alaturi de samburii de nuca, sau alte tipuri de seminte. Semintele de canepa se gasesc atat cu coaja cat si fara coaja, fiecare dintre ele are avantajul sau. Semintele de canepa nedecorticate contin mai multe fibre si sunt de mai mare ajutor in digestie, iar din semintele de canepa decorticate se obtin mai multe proteine folosute in mai multe preparate. Au in compozitia lor aminoacizi, vitamine, minerale, grasimi, protein, carbohidrati. Semintele de canepa sunt recomandate persoanelor diabetice intrucat regleaza nivelul de zahar din sange. Deasemenea poti intra pe blogul Paradisul Verde si afla proprietatile semintelor de canepa. Aceste proprietati sunt:

  • Ajuta sistemul imunitar prin continutul de acizi grasi esentiali, cum ar fi, omega 3 sau omega6
  • Au un rol important in scaderea colesterolului si reducerea riscurilor de accidente vasculare datorita continutului de magneziu, care este cel mai important mineral responsabil de circulatia buna a sangelui. Magneziul ajuta la scaderea tensiunii arteriale reducand riscul de accident vascular cerebral.
  • Sunt un beneficiu pentru digestie si tranzitul intestinal.

Datorita continutului de fibre si sulfului de seminte se poate combate constipatia cu succes.O alta problema de sanatate care poate fi rezolvata cu aceste seminte este balonarea sau crampele abdominale.

  • Ajuta la combaterea artritei reumatoide
  • Sunt recomandate a se consuma in sarcina si in timpul alaptarii.

Avand in vedere ca alimentatia femeilor gravide are restrictii importante, semintele de canepa sunt recomandate deoarece continutul ridicat de Omega 3 in sarcina o influenteaza puternic deoarece scade riscul unei nasteri premature si ajuta la o dezvoltare sanatoasa a fatul pana la nastere.Totodata in timpul alaptarii, consumul semintelor de canepa sunt benefice pentru organismal femeilor.

Pe blogul Paradisul Verde merita sa comentam despre proprietatile semintelor de canepa de catre copii deoarece acestea se digera usor, nu contin gluten, ajuta la intarirea sistemului imunitar.Varsta de la care se recomanda consumarea semintelor de canepa la copii este de un an.

  • Semintele de canepa actioneaza asupra tenului. Prin consumul lor se aduc beneficii asupra organismului atat in interior cat si in exterior.Modificarile exterioare care apar sunt imbunatatirea aspectului pielii, se mareste elasticitatea pielii, se recapata stralucirea tenului.Pot fi folosite ca masti regenerante si purificatoare atat asupra tenului cat si asupra parului.
  • Vitaminele B si fosforul din compozitia semintelor imbunatatesc capacitatea de concentrare si memorare.
  • Semintele de canepa imbunatatesc echilibrul hormonal prin continutul de acid gamma linoleic.
  • Semintele de canepa ajuta la cresterea energiei organismului si combat stresul si oboseala

Leave a Comment