Iata ce nu trebuie sa ratezi in Londra

In ziua de azi e mai simplu ca niciodata sa iti pui la cale vacanta perfecta si avem acces la tot felul de destinatii, motiv pentru care va fi imposibil sa nu gasim o optiune ce merita luata in calcul. De exemplu, cine redescopera Londra cu un city break in 2019, cu siguranta, va avea parte de o experienta grozava, iar la Fabrica de Vacante te asteapta cele mai bune conditii. In plus, iata cateva sugestii grozave cu locuri pe care merita sa le descoperi atunci cand ajungi in capitala regatului britanic.

Biserica Westminster

Aceasta este una dintre cele mai importante puncte religioase din Londra si din intreaga tara, fiind locul in care erau incoronati si inmormantati regii britanici. Cea mai mare parte a structurii dateaza din perioada 1245 – 1272 cand regele Henry al III-lea a decis construirea unei biserici in stil hotic. Mai apoi cladirea a fost extinsa semnificativ in timpul regelui Henry al VII-lea, intre anii 1503 si 1512, iar alti 200 de ani mai tarziu au fost adunate cele doua turnuri.

Palatul Wesminster

In cadrul aceluiasi complex se regaseste si acest palat care a fost restaurat in secolul al XIX-lea cand cladirea a avut mult de suferit in urma unui incediu, iar astazi este un bun exemplu al arhitecturii victoriene neogotice. Astfel, cine redescopera Londra cu un city break in 2019 merita sa ajunga si aici.

Catedrala Sf. Paul

Structura a fost ridicata in anii 1600 si, cu siguranta, reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale Londrei, remarcandu-se prin domul impresionant care a fost inspirat de cel al bisericii Sf. Petru din Roma, inaltandu-se 118 metri deasupra orasului. Timp de 222 de ani a fost cea mai inalta cladire din Londra, pana in 1962.

Piata Trafalgar

Un alt punct important din Londra este reprezentat de piata Trafalgar, iar centrul acesteia este marcat de o coloana inalta in varful careia este infatisat chipul lordului Horatio Nelson, cel care a luptat si a castigat in fata armatei lui Napoleon in batalia de la Trafalgar la inceputul anilor 1800. De asemenea, statuieta este inconjurata de patru lei si de cateva fantani frumoase, iar astazi acesta este locul in care sunt organizate diferite evenimente culturale.

Turnul Londrei

Totusi, cei care ajung aici nu au cum sa rateze Turnul Londrei, poate unul dintre cele mai mari simboluri ale orasului care a fost construit de catre regele William la sfarsitul secolului XI. Mai apoi, timp de aproape 800 acesta a preluat rolul de inchisoare, urmand ca astazi sa fie una dintre atractiile principale ale Londrei, care merita sa fie descoperita de catre toti cei care ajung in capitala Regatului Unit.

Leave a Comment