Despre puseurile de crestere la copii

Pentru inceput este important de precizat faptul ca puseurile de crestere la copii nu sunt considerate afectiuni sau probleme de crestere, deoarece acestea reprezinta etape din viata bebelusului in care au loc salturi mentale. Aceste salturi mentale fac referire la dezvoltarea accelerata a creierului bebelusului, dar si a sistemului nervos. Clubul Bebelusilor a creat o rubrica speciala pentru acest subiect pentru ca mamicile sa inteleaga mai bine ce presupun puseurile de crestere la copii, dar si cum sa le gestioneze intr-o maniera corecta. De asemenea, este important de mentionat faptul ca puseurile de crestere sunt etape de dezvoltare normale din viata oricarui bebelus.

Frecventa puseurilor de crestere

De obicei puseurile de crestere au o frecventa mai mare de aparitie in primul an de viata al bebelusului tau, iar de obicei un puseu dureaza de la 3 zile pana la o saptamana. Specialistii in domeniu, mai exact pediatrii presupun ca exista intre 7 si 10 prioade in care se declanseaza puseurile de crestere in primul an de viata al celor mici. Pentru a descoperi care sunt perioadele aproximative in care de declanseaza puseurile de crestere la copii, acceseaza chiar acum site-ul clubulbebelusilor.ro si alege sa fii o mamica informata si relaxata pentru bebelusul tau.

Bebelusul tau are mare nevoie de tine

In perioada acestor puseuri bebelusul devine mult mai agitat, plange aparent fara motiv, iar parintii ce au trecut prin aceste etape au observat faptul ca apropierea fizica conteaza foarte mult, deoarece il linisteste. Asadar, in perioadele in care au loc aceste puseuri este bine ca intreaga atentie sa se concentreze asupra bebelusului tau. Afla mai multe detalii despre acest subiect pe Clubul Bebelusilor, iar in acest fel vei cunoaste cum sa actionezi si cum sa-ti ajuti bebelusul in timpul acestor puseuri de crestere.

Nu te panica!

Mamicile tind sa se panicheze destul de repede atunci cand bebelusii lor trec prin stari delicate, precum puseurile de crestere, dar pentru a gestiona corespunzator aceste puseuri de crestere este important sa fii informata si sa-ti pastrezi calmul, panica nu este o solutie. Din acest motiv, Clubul Bebelusilor este alaturi de tine si iti pune la dispozitie articole informative despre ce inseamna aceasta perioada, cum poate fi gestionata cu succes, care sunt indiciile care confirma puseurile de cresere, dar si multe alte detalii pretioase.

Consulta parerea medicului

In cazul in care observi probleme de crestere la copii, este recomandat sa consulti imediat parerea medicului specialist, deoarece acesta este sigurul in masura sa iti ofere sfaturi specifice pentru ca urmareste evolutia copilului tau si cunoaste aspectele individuale ale dezvoltarii acestuia.

Totodata, este important de precizat faptul ca articolele prezente de Clubul Bebelusilor sunt doar recomandari ce au caracter informativ si facultativ, care nu au scopul de a inlocui indicatiile medicului ce urmareste evolutia bebelusului tau.

Leave a Comment