Cum au evitat antreprenorii falimentul in timpul pandemiei

Masurile dure luate de autoritati pentru combaterea COVID-19 i-au facut pe multi oameni de afaceri sa caute solutii pentru a-si putea salva business-urile. Pentru unii nu au existat solutii astfel ca s-au vazut a fi nevoit sa traga obloanele, dar, totusi, exista mai multe solutii alternative de finantare pentru firme, pe langa ajutorul oferit de institutiile financiare obisnuite.

E clar ca oamenii de afaceri moderni au nevoie de solutii pe masura atunci cand isi desfasoara activitatea, motiv pentru care pentru a evita falimentul, multi s-au orientat catre solutii alternative de sprijin financiar. Ca de obicei, institutiile bancare impun diferite conditii, iar multe dintre acestea sunt dificil de respectat.

Multe dintre aceste solutii se desfasoara exclusiv online, ceea ce este numai bine in contextul in care au fost impuse multe masuri ce impiedica iesirea din case. Procedurile au fost simplificate pe cat de mult posibil, ocazie cu care creste si eficienta, insa se economiseste si foarte mult timp, ceea ce reprezinta un alt mare avantaj. Pe aceasta cale, orice antreprenor are posibilitatea de a-si gestiona activitatea intr-un mod cat mai eficient, fara a exista presiune din punct de vedere financiar.

Solutiile la care avem acces online sunt potrivite pentru toate tipurile de afaceri, indiferent de domeniu. Printre acestea putem aminti de spalatoriile ecologice, de restaurante, cafenele, hoteluri, pensiuni, baruri, saloane de infrumusetare, sali de fitness si nu numai. E important ca oamenii de afaceri sa aiba parte de sprijin din partea unor specialisti in domeniul economic pentru ca impreuna cu acestia pot fi luate cele mai bune masuri si se gasesc solutiile ideale prin care un business se aduce pe linia de plutire.

In plus, antreprenorii au parte de libertate cu privire la modul in care poate fi folosit sprijinul financiar obtinut prin solutii alternative. Cu alte cuvinte, nu numai ca se pot plati salarii, taxe, impozite, chirii, dar si se pot achizitiona echipamente noi si tot ce este necesar pentru o mai buna desfasurare a activitatii.

Asemenea solutii mai aduc un avantaj, acela de evitare a birocratiei. Cu alte cuvinte, nici un antreprenor nu trebuie sa se confrunte cu fel si fel de batai de cap in conditiile in care sunt eliminate din start toate procedurile greoaie si inutile. Acestea nu mai pun bete in roate si nici nu taie din elanul oamenilor de afaceri care au sansa de a-si salva afacerile. Pentru a evita toate aceste batai de cap oricine poate apela la Omnicredit, prima platforma fintech de microfinantare online din tara noastra. Aici ai garantia ca se gasesc cele mai bune solutii pentru business-ul tau si toata lumea are numai de castigat.

Leave a Comment