Scopul formării și al pregătirii înainte de concurs este de a-i determina pe porumbei să-și folosească capacitățile de orientare și de a-i pregăti să parcurgă distanțele la care vor fi supuși în timpul curselor, în încercarea de a-i ajuta să depășească, în același timp, oboseala musculară ulterioară.

Aceste exerciții diferă în funcție de vârsta porumbeilor și de condiția fizică a acestora, deoarece este imposibil pentru orice vietate să exercite un efort mare de pe o zi pe alta, fără a face o pregătire în prealabil. În orice caz, porumbeii trebuie selectați în funcție de tipul de concurs, fie că vorbim de unul de viteză, de fond sau demi-fond.

Totuși, aceste antrenamente vor deveni epuizante dacă nu le întărești organismul și imunitatea, iar asta se poate realiza doar prin apelarea la suplimente, aminoacizi, electroliți sau alte produse ajutătoare. Columbovet.ro îți propune o gamă largă de tratamente pentru porumbei care te vor ajuta să ocupi primele locuri.

  • Suplimentele sunt necesare chiar și dacă porumbeii sunt hrăniți corespunzător. Grăunțele și gritul nu pot acoperi toate necesitățile energetice, deoarece fiecare etapă din calendarul pregătirii pentru concursuri este solicitantă și reprezintă un volum de efort intens care poate fi depus zilnic. Acestea pot fi dizolvate în apă sau în uleiuri pentru a fi asimilate mai bine și păstrate în organism pentru o perioadă mai lungă de timp.
  • Produsele de prevenire a bolilor sunt foarte importante, deoarece ar fi o mare dezamăgire să îți antrenezi porumbeii zilnic, ca mai apoi să se îmbolnăvească din cauza scăderii nivelului de imunitate în urma efortului fizic intens. Pe columbovet.ro găsești produse pentru tratarea apei dacă dorești să eviți posibilele infecții parazitare sau soluții lichide pentru bolile respiratorii.
  • Electroliții au rolul de a ajuta păsările să se recupereze în timp record în urma concursurilor. În perioada caniculară aceștia vor pierde cantități importante de săruri și minerale, iar refacerea lor ar putea întâmpina diverse complicații, dacă nu le oferi o mână de ajutor. Aceștia vor completa nivelul de apă din organism și vor ajuta la stoparea senzației de sete și diareea.
  • Probioticele au un rol important în protejarea florei intestinale și în determinarea creșterii apetitului.Acesteacontribuie laoptimizarea sistemului enzimatic care stă la baza unei digestii corespunzătoare și oferă campionilor tăi un nivel ridicat de energie și vitalitate. După cum știi deja, stresul este un factor determinant în viața unui porumbel, iar probioticele te pot ajuta, de asemenea, să îl controlezi.

Întâmpină apropierea primăverii și a sezonului competițional cu rezervele pregătite de produse pentru porumbei dacă vrei să ai parte de rezultate excepționale în cadrul concursurilor din întreaga lume. Intră pe columbovet.ro și ai șansa să descoperi cele mai avantajoase oferte pentru crescătoria ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *