Cred ca acest vin merge la orice ocazie

Istoria producerii vinului poate fi considerata una dintre cele mai indelungate si interesante industrii, beneficiind de variatii ce corespund fiecarei regiuni in care aceasta a fost consacrata, ajungand mai apoi sa fie recunoscuta si practicata in intreaga lume. In ceea ce priveste situatia curenta, viticultura reprezinta o ramura nobila a agriculturii, beneficiind de conditii deosebite in tara noastra, datorita multitudinii de zone propice dezvoltarii acesteia.

Desi conditiile aferente unei recolte corespunzatoare presupun cantitati optime de precipitatii si soare dar si un sol bogat in elemente nutritive, aproape fiecare regiune a Romaniei este cunoscuta pentru podgoriile sale si intinderile vaste de vita de vie. Una dintre cele mai apreciate astfel de institutii este crama Budureasca, recunoscuta pentru varietatea soiurilor cultivate cu succes in zona Dealu Mare, o regiune binecunoscuta pentru productiile de cea mai buna calitate.

Parcursul vinului in tara noastra

Luand in considerare primele atestari ale existentei obiceiului de a cultiva vita de vie pe teritoriul Romaniei, dezvoltarea acestuia pana in ziua de azi a reprezentat o evolutie fireasca in ceea ce priveste perfectionarea modului de abordarea a productiei si ulterior pastrarii. 

Alaturi de sortimentele de origine autohtona, cunoscute in prezent si peste meleaguri datorita calitatii si a aromei recunoscute, soiurile preluate din tari cu o istorie viticola bogata au ajuns sa prospere la randul lor, fiind aduse pentru prima data in scopul inlocuirii unei mari intinderi de cultiri pierdute in urma unui episod de seceta. Ca rezultat, in ziua de astazi varietati precum Pinot Gris sau Sauvignon Blanc au ajuns la fel de cunoscute si apreciate de catre romani ca Feteasca Regala sau Busuioaca de Bohotin. Daca si tu doresti sa incerci gustul deosebit al unuia dintre cele mai grozave sortimente merita sa vezi pretul la Busuioaca de Bohotin.

Care este modul ideal de servire a vinului

In ceea ce priveste felul in care ne putem bucura de aceasta bautura, posibilitatile sunt diverse si de cele mai multe ori sunt dictate de contextul social, eventualele asocieri culinare si nu in ultimul rand de tipul vinului. Astfel, desi orice varietate poate fi apreciata la adevarata sa valoare indeosebi daca este servita ca atare, anumite feluri de mancare au rolul de a potenta la randul lor mai multe tipuri de gust, in timp ce vinul actioneaza in acelasi scop, rezultand un gust echilibrat si bogat.

Acestea fiind spuse, daca vrem ca aromele alese sa se armonizeze, trebuie sa tinem cont de un numar de asocieri gustative. Printre cele mai simple astfel de reguli se numara si servirea exclusiva a carnii rosii cu un vin rosu, in timp ce varietatile albe vor fi alaturate carnii albe. Daca si tu ai in vedere pregatirea unor astfel de asocieri pentru urmatoarea masa festiva, descopera gama de vinuri de la Budureasca si alege sortimentele care se potrivesc cel mai bine.

Leave a Comment