Construcțiilor existente le sunt aduse frecvent tot felul de modificări. Este important ca ele să fie făcute de adevărați specialiști, care sunt capabili să studieze foarte bine problema pentru a vedea exact ce este de făcut și în ce condiții. Modificările ulterioare nu sunt făcute pur și simplu, oricând dorești asta, ci ai nevoie cel mai frecvent de aprobări de la organele competente și de studii specifice fiecărei intervenții în parte.

În astfel de situații, cel mai bine este să apelezi la o firmă specializată, care este capabilă să te ajute indiferent dacă este vorba de proiecte pentru case mici sau mari. Dacă vrei o recomandare, caută-i pe cei de la De Stijl, care îți pun la dispoziție o mulțime de servicii: proiectare completă în construcții și arhitectură, design interior/exterior, urbanism, studii si documente conexe, avize și asistență tehnică, dar și consultanță în arhitectură și fonduri europene. Ia legătura cu arhitect Ana Enica și vei vedea că totul este mai simplu decât crezi.

Revenind la tipurile de intervenții pe care le poți face asupra construcțiilor existente, iată care sunt cele mai comune:

Supraetajarea – această acțiune poate avea loc doar atunci când structura de rezistență a unei clădiri permite acest lucru sau in baza unei expertize tehnice, in ce fel se permite ? Este nevoie de multă documentare, studii intense, verificări și aprobări, iar totul trebuie să se facă în conformitate cu Legea 50/1991. Construcțiile realizate astfel sunt întâlnite atât la locuințele individuale, cât și la cele care deservesc interesului public, în funcție de necesități și posibilități.

Extinderea – dacă suplimentarea spațiului nu se poate realiza sau nu se dorește a fi realizată pe verticală, atunci se poate face pe orizontal. Și aici este nevoie de aprobări, la fel ca la supraetajare, doar că nu este nevoie de o structură de rezistentă atât de rezistenta, deoarece extinderea se face la sol. Termenul acesta se mai folosește și pentru supraetajare, deoarece din punct de vedere tehnic tot de o extindere este vorba.

Reabilitarea – această intervenție este realizată atunci când o clădire nu mai are aspectul dorit și trebuie refăcut. În cadrul locuintelor lucrurile sunt mai simple, însă, mai dificile este când vorbim de reabilitarea unor clădiri istorice, unde trebuie respectate tot felul de detalii arhitecturale.

Reconversia – această acțiune are loc în momentul în care o clădire își schimbă destinația inițială. Aprobările și planurile sunt făcute în funcție de fiecare situație în parte. Unii poate vor să transforme o casă în muzeu, alții un studio de dans într-o farmacie și așa mai departe.

Pe lângă aceste proceduri, mai sunt și altele precum consolidarea, reamenajarea funcțională, reconfigurarea fațadei, modernizarea, desființare partiala. Pentru a fi totul cât mai simplu și pentru a face orice modificare cât mai corect din punct de vedere legal, apelează la De Stijl, firmă care oferă servicii de arhitectură complete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *