La fel ca în cazul unui SRL, în anumite situații, poți solicita radierea PFA-ului la ONRC. Cu toate că este o procedură mai simplă decât în cazul societăților, există o serie de aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere. Echipa FacemFirme îți explică în acest articol care sunt momentele oportune în care poți solicita radierea, care sunt etapele pe care trebuie să le urmezi pentru a închide un PFA, ce trebuie să faci înainte și după radiere, dar cel mai important, care sunt actele și documentele necesare întregului proces. 

Dacă ai ajuns până aici, cel mai probabil te întrebi cum poți să-ți închizi businessul.  Iată care sunt situațiile în care poți să radiezi un PFA: prin decesul titularului sau voluntar, în situația în care nu mai desfășori activitatea economică pentru care ți-ai deschis un PFA, când vrei să-ți desfășori activitatea sub o altă formă legală sau în condițiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Beneficiază de cele mai bune servicii de radiere PFA din toată țara. 

Dacă alegi să-ți închizi afacerea cu Facem Firme, suntem aici pentru a-ți oferi consultanță juridică și fiscală în redactarea actelor, întocmirea dosarului și depunerea acestuia la Registrul Comerțului. Echipa noastră de profesioniști îți oferă tot ajutorul de care ai nevoie pentru a începe un nou capitol din viață. Nu amâna deciziile de pe azi pe mâine. Apelează cu încredere la serviciile noastre și stai fără grijă. Ne ocupăm noi de tot! Contactează un reprezentant al companiei, completează formularul de contact sau prezintă-te la unul dintre sediile noastre. 

Radierea unui PFA are loc în 3 zile lucrătoare și se face la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Trebuie să iei în considerare faptul că ai la dispoziție 30 de zile după închidere ca să depui Declarația Unică pentru impozite și contribuții sociale. Veste bună! Aici intervenim noi. Pentru că suntem adepții digitalizării, toate documentele pot fi depuse acum online. Ia legătura cu biroul nostru și oferă-ne toate detaliile necesare. Este mai simplu să lucrezi cu profesioniști în domeniu, mai ales când ai nevoie de servicii de asistență. 

Redactăm actele și oferim îndrumări pentru completarea corectă a cererii de înregistrare. Efectuarea formalităţilor de depunere a documentelor nu a fost nicicând mai simplă. Tot ce ai nevoie pentru radierea unui PFA este cererea de închidere și o copie după actul de identitate. În situațiile în care titularul este decedat, închiderea se poate face de către moștenitori sau rude. Pe lista documentelor necesare, va trebui să se regăsească și certificatul de deces al titularului. Atenție, nu este posibil transferul activului, ci activitatea este ștearsă din Registrul Comerțului. Nu uita că după ce ai închis un PFA, poți deschide imediat altul, fără să aștepți un anumit număr de zile. 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *