Care este diferenta intre o persoana introvertita si o persoana timida? (4 trasaturi prin care se diferentiaza)

In societatea noastra traiesc impreuna o gama variata de caractere si personalitati. Una dintre cele mai mari conceptii gresite consta in faptul ca persoanele introvertite este un sinonim pentru perosoane timide.

Lucrurile nu stau asa, iar astazi vom oferi mai multe informatii legate de ce inseamna sa fii o persoana introvertita?

Iata 4 trasaturi care arata ca esti o persoana introvertita:

1.Au nevoie sa fie singuri

Oamenii introvertiti simt nevoie sa petreaca timp singuri pentru a-si incarca bateriile. Este o modalitate prin care isi pun ordine in ganduri si in sentimente.

Nu inseamna ca nu le plac interactiunile sociale, insa din cand in cand au nevoie de aceste momente pentru a intelege situatiile in care se afla in prezent.

2.Un numar mic de prieteni, dar calitativi

Un om introvertit nu este un om singuratic. Prefera sa aiba alaturi prieteni putini. dar adevarati. Acest lucru se intampla pentru ca este o fire complexa, profunda si leaga prietenii sincere si de lunga durata.

In plus, isi alege atent prietenii pentru ca nu se deschide usor in fata altor persoane fara sa capate incredere in acestea.

 

3.Gandesc mai matur

De obicei, oamenii introvertiti sunt firi linistite, atente la ce se intampla in jurul sau. Le place sa se informeze si sunt atenti la detaliile ce au loc intre interactiunile umane. Nu isi formeaza o opinie decat dupa ce se documenteaza despre acel subiect si isi formeaza propria parere despre cineva (asteapta sa il cunoasca si nu se ia dupa ce spun altii despre acea persoana).

Efectul? Se bucura de o gandire mai matura fata de alte persoana de varsta lor.

 

4.Le plac discutiile serioase

Pentru ca sunt firi profunde, nu sunt atrase sa se angreneze in discutii superficiale legate de ce se poarta sau ce s-a mai intamplat in viata acelei super vedete.

Le place sa discute subiecte de actualitate, dar si legate de filozofie, religie, istorie etc. Se vor bucura de compania oamenilor care ii stimuleaza intelectual.

 

Chiar daca persoanele extrovertite ies in evidenta si se prezinta mai bine in interactiunile sociale, acest lucru nu inseamna ca oamenii introvertiti nu sunt oameni de succes. Doar ca le ia putin mai mult timp sa dovedeasca esenta sa si calitatile cu care sunt inzestrati.

Leave a Comment