O reteta delicioasa si profitabila: Dulceata de pepene galben

Va salut. Azi am facut pentru prima oara dulceata, determinata de preferinta mea pentru pepenele galben. Vroiam sa fac mai inainte dulceata de mandarine cu menta, dar ducandu-ma dimineata sa cumpar paine, n-am stat o secunda pe ganduri si mi-am ales doi din pepenii galbeni care-si imprastiau parfumul mult prea ispititor. Dupa paine si lamaia necesara pentru dulceata, m-am intors iar, cu alti bani.
Am sa va impartasesc reteta pentru ca este una accesibila, foarte gustoasa si rentabila cantitativ. In plus, se pregateste rapid si curat.
Ingrediente

Aproximativ 1200 g pulpa pepene galben
1 lamaie
500 g zahar

Preparare

Speli pepenele, il cureti de coaja si-l tai cuburi ( daca tai cuburile mai mici, obtii o dulceata-pasta, daca preferi altfel, poti incerca sa tai bucatile mai mari).
Pui deasupra zaharul si lamaia taiata felii si lasi 2 ore la macerat, sa se topeasca zaharul si pepenele sa-si lase zeama in care va fierbe apoi.
Fierbi dulceata la foc mic, ii iei spuma cand e cazul, amesteci din cand in cand, nu pleci de langa ea, ar fi pacat sa se afume.
O lasi sa fiarba pana scade, in functie de cat o vrei de groasa.

O incerci punand o lingurita cu dulceata pe o farfurioara, daca nu curge, e gata.
Scoti feliile de lamaie, pui dulceata in borcane (mi-au rezultat 2 de 800 g), le pui imediat capacul si le lasi la racit acoperite cu un servet gros.

Eu asa am facut, maine-mi cumpar etichete caci vreau sa mai fac astfel de dulceturi si ma gandesc ca si cea de mandarine va avea o culoare apropiata, sa nu le confund. Sunt bautoare de ceai si-mi place sa ma rasfat cu o dulceata deosebita facuta in casa, dupa gustul meu. Voua? Spor la gatit!